Акад. Николай Денков каза, че това поставя въпросите върху какво

...
 Акад. Николай Денков каза, че това поставя въпросите върху какво
Коментари Харесай

Денков каза, че основата е поставена с връчването на втория мандат

 Акад. Николай Денков сподели, че това слага въпросите върху какво " би трябвало да се концентираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задания, които би трябвало да свършим дружно, търсейки болшинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, тъй като за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше концентриран върху тези общи задания ", съобщи Николай Денков 

 

По думите му главните цели са 4. Те са свързани с: развиване на новаторска и високотехнологична стопанска система, обезпечаване на националната сигурност, енергийната сигурност по отношение на войната в Украйна и понижаване на неравенствата, достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

 

" В 14 часа сме поканили всички парламентарно показани политически сили да дойдат на среща за разискване на текста на тази декларация. Досега сме обсъждали с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Целите, които сме сложили са реалистични и сплотяващи. Като изключим " Възраждане ", които имат напълно други показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България, аз чакам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи съвсем без изключение биха могли да поддържат всяка една от тези цели ", добави учен Николай Денков.

Поясни, че в случай че бъде подкрепена декларацията тя ще остане като документ, който сплотява всички политически сили. Христо Иванов прикани ГЕРБ и Движение за права и свободи да се включат в диалозите за втория мандат: " Ако има такова позитивно решение, тогава ще търсим състав на Министерския съвет. Ако няма поддръжка, няма по какъв начин да предложим кабинет. Не обсъждаме въобще трети мандат, интересува ни по какъв начин можем да осъществяваме втория мандат. Нека да забележим дали декларацията ще получи поддръжка и тогава ще приказваме за другите форми. Това, което е несъмнено е, че сега ще бъде мъчно да се работи за съдружно съглашение ", добави Николай Денков.

По думите му формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа поддръжка. До момента с никоя друга политическа мощ не са обсъждани имена, акцентира Николай Денков и посочи, че е твърдо рано да се приказва за имена " Важно е какво може да ни сплоти, с цел да работим дружно. Ще поставим напъните, които са вероятни ", сподели още Николай Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР